15 Aralık 2012 Cumartesi

Kaptan'ın Kokteyli ve Denizde Geçen Bir Gün

Palermo'da geçen uzun bir günün ardından kamaramıza çekildik ve Kaptan'ın kokteyli için hazırlandık. Kaptan'ın elini sıktık, fotoğraf çektirdik ve kokteyl bölümüne doğru ilerledik. Kaptan'ın kokteylinin en güzel yanı kokteyl boyunca sunulan içkilerin ikram olması. Biz de bolca margarita içtik ve ben biraz çakırkeyif oldum. Kokteylden sonra kamaramıza çekildik.  Balkonda biraz oturduktan sonra uykuya daldık.
Cenova, Napoli, Palermo derken biraz yorulduğumuzu fark ettik. Bu yüzden denizde geçen bir gün bize çok iyi gelecekti. Turu ilk satınaldığımızdaki programa göre bugünü Tunus'ta geçirecektik fakat arap baharı yüzünden program değişti ve Tunus'u pas geçtik. O günü akdenizde Palermo - Mallorca arasında geçirdik. Gemi gazetesine göre o gün güneş sabah 6'da doğup, akşam 9'da batacaktı. Uzun güneşli bir gün bizi bekliyordu. Hava sıcaklığının 21-31 derece aralığında olması bekleniyordu. Gemide yapılacak çok şey vardı çünkü bütün günü denizde geçireceğimizden gemi o güne özel bir sürü etkinlik düzenlemişti.
Gemide 5 adet havuz vardı. Bunlardan iki tanesi geminin ortasındaydı ve çoluk çocuk doluşmuştu. Çığlıklar atarak bir oraya bir buraya koşuşturuyorlardı. Üçüncüsünün ise üstü kapalıydı ama onun da çoluk çocuk açısından diğer ikisinden bir farkı yoktu. Dördüncü havuz ise MSC club üyelerine özeldi. Biz o kulübe üye olmadığımızdan o havuzu hiç göremedik :) Son havuz ise 13 yaşından büyükler için ayrılmıştı. İşte bizim kullandığımız havuz buydu. Sessiz, sakin ve boş :)) Bu havuzun kenarında iki tane de jakuzi vardı. Bütün günü deniz manzaralı havuzda yüzerek, arada jakuziye girerek, güneşlenerek ve kitap okuyarak geçirdik.
Gemideki güzel yemeklerden bahsetmeden geçemeyeceğim. Portakallı ördekten tavşan etine kadar herşeyi denedik. Hatta çok merak ettiğim "Baked Alaska"yı da gemide yemiş oldum :)) Bize hizmet eden garsonlar çok saygılı ve kibardılar.
Akşam yemeğimizi de yedikten sonra kamaramıza çekildik. Mallorka için iyice dinlenmiş ve hazırdık...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder