1 Mayıs 2012 Salı

Yunan Adaları Turu: Santorini

İşte Yunan Adaları turuna çıkmamızın asıl sebebi olan ada: Santorini. Yandaki fotoğrafta kayalıkların üstünde görülen beyazlıklar: evler. Buradan bakıldığında sanki kremalı pastayı anımsatıyor. Santorini muntazam, yuvarlak bir ada iken bir gün ortası çöküvermiş ve denizle dolmuş. Böylece ada yarım daire şeklini almış. Denizle dolan yerde küçük volkanik adacıklar mevcut.
Yandaki fotoğrafta zikzak olarak görülen yol, eşek yolu. Teleferik yapılmadan önce zavallı eşekler bütün bu yolu sırtlarında yüklerle çıkıyorlarmış. Gerçi turistik amaçlı olarak yol hala kullanılıyor ve eşekler yine aynı yolu sırtlarında turistlerle çıkıyorlar. Rehberimiz bu adayı gezmek için geminin turuna katılmamızı tavsiye etti. Çünkü adayı gezmek için yeterli zamanımız yoktu. Adayı hakkıyla gezebilmek için geminin düzenlediği tura katıldık ve biraz daha dolambaçlı bir yoldan yukarı çıktık.
Ve dünyada en çok fotoğraf çekilen noktalardan biri olan yerden biz de fotoğrafımızı çektik. Google'da Santorini diye arattığınızda önünüze çıkan ilk resim budur. Buradaki köylüler, ünlerini korumak için her sene badana yapıyorlarmış. Renklerin bu kadar canlı olmasının sebebi de bu. Aslında Santorini için fazla bir şey söylemeye gerek yok. Bırakalım fotoğraflar konuşsun :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder