24 Nisan 2011 Pazar

Kolezyum'a gideriken...

Roma'daki ikinci günümüzde hedefimiz Kolezyum'du. Roma'nın ara sokaklarını da keşfetmek ve şehrin havasını solumak için toplu taşım araçları yerine yürümeyi tercih ettik. Bu benim için günün sonunda dayanılmaz bir yorgunluk demek ama bütün yorgunluklara da deydi doğrusu. Kolezyum'a doğru ilerlerken yol üzerinde Trajan'ın Sütunu'na, Forum'una ve Marketi'ne uğrayabilirsiniz.




Biraz fotoğraf molasi verdikten sonra Vittorio Emanuele II Anıtı'nı görebilirsiniz. Bu anıt için Roma'nın takma dişleri diyorlarmış. Hakkatten de yerinde bir benzetme bence. Çünkü Forum'un yanında, o eski Roma İmparatorluğu kalıntılarının yanında, gerçekten takma diş gibi duruyor. Anıtın içinde II. Dünya savaşından kalma toplar tüfekler var.






Vittorio Emanuele Anıtı'ndan Campidoglio'ya çıkabilirsiniz. Bu meydana da Michelangelo'nun eli değmiş. Meydandaki hediyelik eşya mağazasından eski Roma paralarına benzer bozukluklar satınalabilirsiniz. Bu paralardan yeteri kadar satınaldığınızdan emin olun, sonra keşke daha fazla alsaydım diye pişman olmayın...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder