22 Ocak 2017 Pazar

Londra

Londra'ya gitmek çoook uzun zamandır listemdeydi ama bir türlü fırsat olmamıştı. Eşim iş için gittiğinde bebeğimiz 6 aylıktı ve biz bu kadar küçük bir bebekle bu seyahate çıkmaya cesaret edemedik. Yaklaşık bir sene sonra onu annemlere bırakarak yola çıktık. Hafta içi bakıcı yine aynı saatlerde geldi. Annemlere zor olmasın diye pazar günü gidip cumartesi dönecek şekilde aldık uçak biletlerini. Thy nin kampanyalarını takip ederseniz çok uygun fiyatlara uçak bileti bulabilirsiniz.
Konaklamak için bence mükemmel bir yer bulduk. Otelin yeri gerçekten harikaydı. London eye'ın hemen arkasında, county hall'un içindeydi. İngilizler mantıklı bir iş yapmış. County hall'u farklı turistik tesisler için kullanılabilir hale getirmişler. Otel bölümünün ön kısmını  (yani big ben ve london eye manzaralı kısmını) Marriot otele ayırmışlar. Tabii ki orası daha lüks ve daha pahalı.
Bizim kaldığımız otelin adı ise Premier Inn London County Hall. Kesinlikle öneririm güzel bir otel. Kahvaltı dahil değildi bizim rezervasyonda ama bütün kahvaltıları orada yaptık ekstra para vererek. Continental kahvaltısı oldukça güzel ve doyurucuydu. Full ingiliz kahvaltısında domuzlu sosisler falan vardı. Sanırım belirli bir yaştan sonra insan, "otel çok önemli değil canım sadece yatmaya gidicez" felsefesinden vazgeçiyor 😊. Gitmeden önce internetten araştırma yapıp iki müzikale bilet aldık. Çevreyi de görelim diye bath, stonehenge, windsor castle turu satın aldık. Bu sefer planlamayı teknoloji kullanarak yaptım ve sygic travel uygulamasını kullandım. Tavsiye ederim. İngiltere tabii ki pahalı. Çünkü bir sterlin bayabir türk lirası ediyor. Baştan çok para harcayacağınızı kabul ederseniz kafanız rahat olur 😁. Tabii ki gitmek isteyip yetiştiremediğimiz yerler oldu. Onlar da bi dahakine artık. Mesela cumartesi günleri yapılan harry potter ve oxford turu vardı. Biz cumartesi döndüğümüz için onu yapamadık. Tek başına harry potter turu yapmayı da biz tercih etmedik. Bazı müzeleri çok hızlı gezdik, bazılarına vakit ayırmadık. Heryerin içini gezmedik ve keşke parklarda daha çok vakit geçirseydik.