25 Ekim 2010 Pazartesi

Kiev-2

Nezalezhnosti Meydanı (Özgürlük Meydanı), Kiev'in ana meydanı ve Kiev'in merkezinde bulunmakta. Meydanın iki tarafında birbirine bakan anıtlar var. Fotoğrafta gördüğünüz, "Berehynia" anıtı. "Berehynia" Slava mitolojisinde geçen kadın bir tanrıça (daha detaylı bilgi için: http://en.wikipedia.org/wiki/Berehynia). Fotoğraftan ne kadar anlaşılıyor bilmiyorum ama anıt gerçekten çok yüksek. Bu anıtın bu kadar yüksek olmasına tezat, tam karşısında kısa bir St. Michael anıtı var. St. Michael şehrin tarihi koruyucusu olarak biliniyor.


Yandaki fotoğrafta gördüğünüz anıt, St. Michael anıtı. Meydana çıkan caddelerden biri Khreschatyk Caddesi. Bu cadde üzerinde lüks mağazalar ve restoranlar bulmak mümkün. Ayrıca bu cadde ile ilgili en hoşuma giden şey, haftasonları ve tatil günleri araç trafiğine kapalı olması. Ankara'da Kızılay'ın haftasonu araç trafiğine kapalı olduğunu hayal dahi edemiyorum. İnsanın cadde üzerinde elini kolunu sallayarak rahat rahat yürümesi süper bir duygu.

Kiev'le ilgili sevmediğim tek şey havanın çok geç kararması oldu. Çünkü akşam 10'da hava hala alacakaranlıktı. Orada bulunduğum süre içinde havanın karardığını görmek kısmet olmadı. Bu sebeple ilk gece uyumak konusunda biraz problem yaşadım. Hava aydınlık olduğu halde gece uykusunu uyumaya çalışmak çok tuhaf bir duygu.

Sanırım Kiev'le ilgili yazacağım bir yazı daha kaldı. Ondan sonra sizlerle Almanya'ya doğru bir yolcuğa çıkacağız...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder